Blog

20.12.2021 - Værk af Hans Andersen Brendekilde (1857 - 1942) solgt til Kunstmuseum Brandts i Odense.


Pegasus har lige solgt et meget specielt ørkenlandskab af Hans Andersen Brendekilde (1857 - 1942) til Kunstmuseum Brandts i Odense. Værket er antagelig udarbejdet i Ægypten i 1899 - 1900. Pegasus har haft værket  21 år, og i to af disse år var værket udlånt til udstillingen: To kunstnerbrødre - H.A. Brendekilde og L. A. Ring, der blev vist på Randers Kunstmuseum, Kunstmuseum Brandts og Ordrupgård 2018 - 2020. Værket er iøvrigt afbildet i det nye store bogværk om Brendekilde, ligesom det blev vist i det store katalog til udstillingen. 


29.10.2021 - Pegasus har lige solgt et dansk smykke i sølv til Deutsches Bernsteinmuseum i Ribnitz-Damgarten.

Pegasus har lige solgt et dansk smykke i sølv til Deutsches Bernsteinmuseum i Ribnitz-Damgarten.

23.03.2021 - Flot salg til Vejen Kunstmsueum

Pegasus har lige solgt hele fire værker til Vejen Kunstmuseum. To af værkerne var tegninger af Johannes Resen Stenstrup (1868 - 1921), der var svoger til den kendte kunstner Niels Hansen Jacobsen. Den ene tegning viste netop Hansen Jacobsen i gang med at arbejde foran staffeliet. 

26.12.2020 - KUNSTUDSTILLINGER PÅ PEGASUS-FINEARTS.DK. NYT KONCEPT!

Som noget helt - helt nyt - kan Pegasus - nu i fremtiden vise flere kunstudstillinger på nettet på samme tid! På hjemmesiden skal man bare gå ind under rubrikken: kunstudstillinger! Voila!


I øjeblikket lægges en stor udstilling  op på nettet med værker af Lise Blaabjerg (1939 - 2020), som Pegasus lige har erhvervet!


Lise Blaabjerg var et sprudlende dejligt menneske, og hun var en helt enestående kunstner med et rigtig stort publikum. Hendes værker har vi tidligere haft på separatudstilling her. Nu er hendes sidst værk desværre udført! Men man har til gengæld nu rig mulighed for komme rundt i hendes kunstneriske univers og erhverve et af hendes værker - i ro og fred! Udstillingen er en blanding af oliemalerier og grafik; nye som ældre værker. Rigtig god fornøjelse!


Ligeledes, vil der i den nærmest overskuelige fremtid, gradvist lægges en udstilling op med værker af den kendte aarhusianske kunstner: Karen Degett (1954 - 2011). Udstillingen "Det nøgne Menneske", har i løbet af sommeren været vist på i P II Samsø - kunst - antik - design. Så, når værkerne kommer tilbage til Aarhus fra Samsø, vil de udstilles på nettet. Udstillingen suppeleres med "nye" værker fra kunstnerens bo.


Igennem længere tid har jeg arbejdet med udvidelsen af denne ide/mulighed med flere udstillinger på nettet på samme tid, Specielt i disse tider med Covid 19, er det jo unægtelig blevet lidt svært med ferniseringer, udstillinger, forsamlings forbud m.v.


Husk - vi kører stadig med  30% rabat på alle varer i Pegasus i denne svære tid!


Jeg håber alle vil tage godt imod denne nyhed! Glædelig jul og godt nytår! 

30.10.2020 - Kyhn


En virkelig kunsthistorisk spændende historie!
I 2016 erhvervede Pegasus Kunst- & Antikvitetshandel følgende værk! Her er min tekst og fotografi fra dengang:
Kyhn, Vilhelm (1819 - 1903) Danmark: Klitter ved Skagen. Olie på lærred. Signeret.: V. Kyhn 1845. 67 x 89 cm.
I en samtidig hjørneornamenteret bobinet ramme fra Petersen, København.
Dette maleri er det ældst kendte maleri af Vilhelm Kyhn fra Skagen. Ligeledes er det et af de første malerier fra Skagen, og derved meget interessant.
I den nye bog om kunstneren: Vilhelm Kyhn & det danske landskabsmaleri, Aarhus Universitetsforlag, redigeret af Gertrud Oelser og Karina Lykke Grand, 2012, fremgår det af biografien, at Kyhn i 1845 var på sit første ophold i Jylland og besøger Vejle, Silkeborg og Bulbjerg. Men - han var således også på Skagen.
Af blændrammen fremgår det, at det tidligere har været solgt på auktion. Hvilken vides ikke!
Proveniens: Professor Kresten Iversens broder.
Da jeg havde fundet ud af, at det var fra Skagen, kontaktede jeg selvfølgelig Skagens Kunstmuseum i håb om, at de ville erhverve det! Desværre - de takkede nej! Dernæst kom det på auktion og blev solgt. Så gik der 3 år, og pludselig blev jeg kontaktet af auktionshuset, der gerne ville vide, hvor jeg havde det fra etc.
Det viste sig, at værket var erhvervet på auktionen af Den Hirschsprungs Samling, og i forbindelse med en konservering og fjernelsen af overmalinger var der dukket nogle højst usædvanlige detaljer frem. Værket kan nu ses på en specieludstilling på Den Hirschsprungske Samling under titlen: Dødemandsbjerget. Vilhelm Kyhn og Skagen. Det ses i hjørneudstillingen fra den 7. oktober - 30. december 2020.
I forbindelse med værkets konservering har museet lavet en fremragende og interessant film, der også kan ses på deres hjemmeside.


30.10.2020 - Niels Jørgen Andreasen købte et maleri Det blev en fantastisk historie


Se salget på Lauritz.com.
Læs på Facebook Niels Jørgen Andreasens
egen beretning om maleriet
Farevemæssigt er en sammenligning svær pga. af fotograferingen.
Til venstre, som maleriet så ud, da Hirschsprungske købte det hos Lauritz i Esbjerg 19. marts 2017 for 7.000 kr. Forinden var det tilbudt Skagens Museum, som takkede nej. Motivet er Dødemandsbjerget i Skagen og et af de første malerier fra stedet. Da konservator Loa Ludvigsen gik i gang med at restaurere maleriet, ændredes det gradvis, og i dag er det et helt andet maleri, end det købt hos Lauritz. Om forvandlingen har museet i forbindelse med udstillingen af maleriet gjort en spændende video, som kan ses her.

30.10.2020 - Eckersberg


Sjældent værk lige ankommet, kan ses som no. 22.147 på hjemmesiden under ældre kunst. Pris: 7.500,- kr.
Eckersberg. Christoffer Wilhelm (1783 - 1853) Danmark: En nordamerikansk Brig. For fulde Seil styrer den i smult Vande lidt til H. Signeret: C. W. Eckersberg fecit aqua forti. Radering i zink. 22 x 17 cm.
Indrammet.
Fra Kunstforeningen i Kjøbenhavn, 3 Hefte Nr. XI, 1832.
No. 1365 i Samlinger til en beskrivende fortegnelse over Danske kobber, Raderinger, Illustrationer m.v. af Frederik C. Krohn. Kbh. 1962.
Sjældent!