Blog

05.06.2020 - Pegasus Kunst- & Antikvitetshandel ApS

Pegasus Kunst- & Antikvitetshandel ApS har I dag den 4.6.2020 haft den store glæde at sælge et antikt barokt blækhus til det pragtfulde Kronborg Slot i Helsingør.

Blækhuset skal benyttes til sommerens opførelse af Shakespeare. Det er anden gang Pegasus har solgt til Kronborg!
01.04.2020 - Den nøgne sandhed! 2020 udstilling med værker af Karen Degett. Udstilling i P II - Samsø.


2020 udstilling med værker af Karen Degett.

Det er med stor glæde at P II – kunst – antik – design, Langgade 38, Tranbjerg, i påsken, fra tirsdag, den 7.april 2020 kan åbne årets udstilling med værker af Karen Degett. Forretningen holder åbent fra den 7. april – 12. april kl. 10 – 14.00

Pga. Covid 19 er der offentlige restriktioner på antallet af kunder i forretningen, ligesom vi har valgt ikke at holde fernisering. Til gengæld vil vi til efteråret afholde en fini-sering, når udstillingen slutter og en stor del af usikkerheden sikkert er aftaget.


Karen Degett (1954 – 2011) var en væsentlig dansk maler, grafiker og tegner, som i sine sidste år boede ved Ystad i Sverige. Karen Degett har efterladt sig en kæmpe samling værker, som vi har fået mulighed for vise og sælge. Titlen på udstillingen har netop i denne tid fået stor aktualitet.


Karen Degett fik en musisk – æstetisk basisuddannelse på Ålborg Universitet i 1975-1976, senere studerede hun teatervidenskab i Bergen i Norge fra 1975 - 1976 og dramaturgi på Århus Universitet fra 1976 – 1982. Sideløbende gik hun på grafisk skole i Århus fra 1978 – 1983.


Efter uddannelsen på grafisk skole gik hun kunstnervejen og fik sine første udstillinger. Karrieren førte hende vidt omkring, og hun var en flittig deltager på internationale udstillinger i bl.a. Norge, Italien, England, Spanien, Japan, Frankrig, Tyrkiet, Canada og Ungarn.


Karen Degetts malerier, tegninger og grafik er i vid udstrækning fortællende, holdt i et spontant, veloplagt og levende, ekspressionistisk formsprog. Klaus Rifbjerg skrev engang følgende i et af hendes kataloger: Hun er ”en sensuel kolorist, som komponerer billeder af mennesker i mytologiske omgivelser, landskaber, værtshuse, arealer mellem drøm og virkelighed. Hun er klart optaget af kønnet, så der er både tale om tiltrækning og frastødning, hvilket udløser en gyngende ekspressionisme med slyngende og svajende former og skyggespil, hvor man aner vekslende påvirkninger…..”. ”Hun afspejler sit særpræg og sit køn ikke kun i metoden, men også i motivvalget”.


For Degett er skitsen et uundværligt arbejdsredskab, der bruges i utallige variationer og kombinationer. Den kunstneriske hovedinteressen er koncentreret om mennesket, ofte i sindbilleder, gerne hvor det sensuelle og erotiske får en stor plads ofte med et drømmende og længselsfuldt udsyn.


Engang imellem havde Degett også brug for at rense tavlen, og derfor arbejdede hun også gerne med landskabet og med de nære omgivelser, uden på nogen måde at tabe den kunstneriske professionalisme. Hun var et dejligt menneske, en stor håndværker og kunstner – ”ikke så sært hun skaber længsler hos tilskuerne”, som Rifbjerg skrev. Lad følelserne flyve! Se på pågåenheden og skrøbeligheden, og man skælver af frygt og fryd! Hun var en pragtfuld ekspressionist, hvor det stærke temperament og lidenskaben – er den jord, hendes kunst gror fra!


Velkommen til udstillingen og pas godt på hinanden!

Niels Jørgen Andreasen


13.03.2020 - Pga. tidens store udfordring - tilbyder Pegasus 20% på alle varer i hele efteråret.

I forbindelse med tidens store udfordring, hvor mange er hjemme - vil Pegasus tilbyde et afslag på 20 % af varens pris i hele efteråret.

Du kan så sidde i ro og mag derhjemme og vælge dine varer ud på nettet, og vi sender dem ud til dig i ugens løb.  

 

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon: 20 49 39 81.

 

www.pegasus-finearts.dk

 

Forretningen på Oddervej 168 i Højbjerg holder fortsat åbent onsdage, torsdage og fredage fra kl. 12.00 til 18.00.

 

Pas godt på jer selv og hinanden!

02.11.2019 - En af Danmarks største hjemmesider for kunst, antik & design.

Pegasus Kunst- amtik & design har nu over 7.000 varer på hjemmesiden! Det gør siden til en af Danmarks absolutte største hjemmesider! Gå på opdagelse og find netop det, du står og søger til hjemmet eller samlingen. God fornøjelse!

23.08.2019 - Artikel i dag i Århus Stiftstidende!


16.12.2018 - Over 6.500 varer på hjemmesiden!

Pegasus Kunst - Antik - Design var et af de første firmaer indenfor branchen, der så muligheden ved internettet. I dag runder Pegasus en stor milepæl, idet vi runder 6.500 varer præsenteret på hjemmesiden. Det gør siden til en af de 4 største hjemmesider indefor branchen i Danmark. Alt er oversat til tysk og engelsk. I modsætning til så mange andre sider, der ofte bibeholder solgte varer, har vi kun varer præsenteret, der er til salg. 


Når Pegasus sætter nye varer til salg på hjemmesiden, der i øvrigt er hostet og udviklet af Banghaus i Tyskland, vil varerne også automatisk blive overført til Antikvitet.net,, der er den største hjemmeside for kunst - antik - design i Skandinavien. 


På en normal dag har vi på Pegasus hjemmeside over 7.000 unikke hits - men på specielle dage har vi rundet de 13.000 unikke hits.

Siden oprettelsen af hjemmesiden har vi formået at sælge varer til stort set alle afkroge af verden, og vi har fået gode solide kunder i mange lande verden over.


Det vi selv tror gør siden til noget helt speciel, er det alsidige udbud af varer! Det dyre - det billige - det sjove - særprægede - det flotte - det unikke! Denne linje vil vi ikke lave om på! Tak til vore gode kunder, der har fulgt os siden fødslen!


Kontakt os venligst i fremtiden på: pegasus.finearts@gmail.com.


Niels Jørgen Andreasen.

10.12.2018 - Pegasus har lige erhvervet en større samling gamle kanonkugler fra 18./19. årh!


20.08.2018 - Trompetisten Anders Larsen fra Aarhus Symfoniorkester købte i dag en bowlerhat, der skal bruges til opførelsen af Kurt Weill's: De syv dødssynder ved den officelle Festugeåbning i Aarhus 2018.

Die 7 Todsünden er et orkesterværk med sang. Forinden Festugen skal værket opføres i Hamborg den 23.08.2018. LG Kai


27.06.2018 - Denne art nouveau lampe fra Wien erhvervede Gammel Estrup Herregårdsmuseum til deres nyeste udstilling.